On a recent trip to visit olive oil and wine producers in the Le Marche region of Italy we managed to catch up with Andrea Tomassetti who has for some years been involved in the making of fine extra virgin olive oils for the Frantoio Montedoro. Andrea has been involved with Olivaverde for several years and we always look forward to our visits to Le Marche and to the mill at Frantoio Montedoro.
More recently Andrea has been involved in the production and also the promotion of the new organic olive oil and also the single variety Raggia olive oil for the Frantoio Montedoro near the Adriatic resort of Senigallia. He has been instrumental in promoting and selling Frantoio Montedoro olive oil in new foreign markets which include the UK, Australia and Japan.
As part of his promotional work in 2011 and 2012 Andrea gave a series of talks on olive oil production and appreciation which included tutored tastings at venues in London and Norwich in the UK.
Durante un recente soggiorno nelle Marche per visitare produttori di vino ed olio, siamo riusciti ad incontrare Andrea Tomassetti che è stato per alcuni anni coinvolto nella produzione del raffinato olio extra vergine del Frantoio Montedoro. Andrea collabora con Olivaverde da diversi anni ed è sempre un piacere per noi incontrare lui e visitare in Frantoio Montedoro vicino la città costiera di Senigallia, quando siamo nelle Marche.
Recentemente Andrea è stato coinvolto nel progetto del Frnatoio Montedoro per la produzione e promozione di un nuovo olio biologico prodotto interamente da varietà Raggia ed è stato anche responsabile pee le vendite ed il marketing in diversi mercati internazionali che includono il Regno Unito, l'Australia ed il Giappone.
Come parte del suo lavoro di promozione, Andrea ha tenuto durante il 2011 e 2012, una serie di eventi incentrati sulla coltivazione e produzione dell'olio d'oliva che hanno incluso diverse degustazioni guidate a Londra, Norwich ed il resto dell'Inghilterra.
In 2013 Andrea has decided to also concentrate on promoting his family olive oil under the Tomassetti brand, this will include a complete revamp of the packaging and labelling of the bottles, more emphasis on advertising, with new promotional activities of the new brand both in Italy and also in his existing foreign markets.
As part of his new strategy for the Tomassetti olive oil brand Olivaverde will now co operate with Andrea to develop a new olive oil school in Senigallia and it is hoped that we can take this concept to other parts of Le Marche and indeed other regions of central Italy.
Olivaverde will all embark upon a series of small tasting events in London and Norwich with both the single variety Raggia oil and the blended Tomassetti olive oils. We will also help promote both the Tomassetti brand and also the new olive oil school among our existing clients in the UK and also work with friends in Holland who are have shown interest in helping with promotional events there.
Nel 2013 Andrea ha deciso di concentrarsi sulla promozione dell'olio della sua famiglia, fino a questo momento parte del Frantoio Montedoro, dando vita al marchio Tomassetti. L'operazione includerà un completo restyling della bottiglia e dell'etichetta, nonché una nuova strategia di marketing e promozione tanto per il mercato italiano che per quello internazionale.
Come pare della nuova strategia di promozione per l'olio d'oliva Tomassetti, collaboreremo ora con Andrea per la realizzazione e sviluppo di una scuola per la degustazione dell'olio a Senigallia con la speranza di poter espander il progetto in tutte le Marche ed in seguito anche in altre regione del centro Italia.
Olivaverde organizzerà una serie di di piccole degustazioni a Londra e Norwich promuovendo tanto la singola varietà Raggia che il nuovo olio a marchio Tomassetti. Inoltre saremo coinvolti nella promozione della nuova scuola di degustazione tra i nostri consolidati clienti nel Ragno Unito e lavoreremo anche con alcuni amici in Olanda che hanno mostrato un vivo interesse nel coinvolgimento in questa serie di nuovi progetti.
We are now waiting for the first batch of Tomassetti olive oil which will be used by us at tasting events in London and also in Norwich this summer. Several clients have already shown interest in attending the tastings and then stocking the new olive oil and we will update this blog with further news as the summer progresses!
Stiamo ora spettando la prima consegna del nuovo olio a marchio Tomassetti per iniziare una seri di degustazioni durante l'estate. Molti dei nostri clienti hanno già mostrato interesse per questo nuovo progetto, sia per l'aspetto promozionale che per eventuale importazione. Aggiorneremo il blog durante l'estate con notizie e progressi di questo nuovo progetto.
9.06.2014
Tomassetti olive oil
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